Çfarë shpikën Majat?

A e dini se çfarë shpikën Majat? Midis shekullit të 20-të para Krishtit dhe shekullit të 15-të pas Krishtit, një qytetërim emocionues i vendosur në … Read more

Programi Bracero

Programi Bracero (1942-1964) përbëhej nga një sërë masash ligjore që bënë të mundur që 4.5 milionë meksikanë të punonin në punë bujqësore në Shtetet e … Read more

Ekonomia e Mesjetës

Ekonomia e mesjetës u zhvillua midis shekujve V dhe XV. Ishte kryesisht agrare: fshatarët punonin tokën dhe fisnikëria dhe klerikët mbanin pronën. Artizanët, nëpër qytete, … Read more

Mrekullia ekonomike spanjolle

Mrekullia ekonomike spanjolle është, në histori, periudha që ndodhi në Spanjë midis viteve 1959 dhe 1974. Kjo fazë, e përshtatur në kontekstin e diktaturës Franko, … Read more

Ekonomia e epokës moderne

Ekonomia e epokës moderne u zhvillua midis shekujve 15 dhe 17. Karakterizohet nga bujqësia, si aktiviteti kryesor ekonomik, shfaqja e kapitalizmit, ndikimi në rritje i … Read more

Karlos Slim

Carlos Slim është një biznesmen meksikan me prestigj të njohur ndërkombëtar. Grupi i saj i biznesit gëzon një pozicion dominues në fushën e telekomunikacionit. I … Read more

Jeff bezos

Amerikani Jeff Bezos është themeluesi i kompanisë Amazon dhe një nga sipërmarrësit më me reputacion në botë. Jeff Bezos, emri i plotë i të cilit … Read more

Michael Bloomberg

Michael Bloomberg është një biznesmen dhe politikan i shquar. Ai është i njohur në mbarë botën për themelimin e korporatës informative, e cila mban emrin … Read more

Revolucioni kognitiv

Revolucioni kognitiv është faza që përfshin ndryshimin nga biheviorizmi në kognitivizëm. Kjo gjeneroi një transformim në paradigmën e psikologjisë në Shtetet e Bashkuara dhe më … Read more

Bernard Madoff

Amerikani Bernard Madoff (1938-2021) ishte një investitor dhe financier i njohur i Wall Street. Pavarësisht se është në krye të një prej firmave më të … Read more

Vladimir Lenin

Vladimir Lenin (1870-1924) ishte një politikan dhe revolucionar komunist rus. Nga mendimi marksist, kontributet e tij në mendimin politik të Marksit morën emrin Leninizëm. Roli … Read more

Epoka e hekurit

Epoka e hekurit filloi rreth 1200 para Krishtit. Kjo periudhë historike është e përshtatur në epokën e metaleve, në parahistori. Emri i saj është për … Read more