Makinë me avull

Motori me avull është ai që, nëpërmjet forcës së avullit të krijuar nga një sasi e caktuar uji nëpërmjet energjisë termike, arrin energji mekanike që lejon makinën të funksionojë.

Çfarë është motori me avull

Makinë me avull

Domethënë përbëhet nga një makinë që falë forcës së krijuar nga avulli arrin të lëvizë vazhdimisht pjesët e ndryshme të makinës duke bërë të mundur funksionimin.

Origjina e motorit me avull

Origjina e motorit modern me avull tradicionalisht shkon prapa në prototipet e Thomas Newcomen, i cili iu përkushtua përmirësimit të penelave fillestare në këtë lloj teknologjie të shpikësit gjithashtu anglez Thomas Savery. Në këtë kohë, flitej më shumë për ‘makinat e zgjerimit’ sesa për avull.

Jo vonë në shekullin e 18-të shfaqet James Watt. Ky shpikës skocez përsosi makinat pararendëse të Thomas Newcomen, duke krijuar motorin me avull dhe duke e patentuar atë në vitin 1769. Falë përmirësimit të Watt, revolucioni industrial përjetoi bumin që bëri të mundur ndikimin e madh që pati në ekonomi, shoqëri. dhe teknologjia e epokës.

Nga ana tjetër, duhet theksuar se motori i parë me avull si i tillë, sado elementar të ishte, duhet t’i atribuohet (të paktën teknikisht) Heronit të Aleksandrisë, një inxhinieri grek i vendosur në Egjiptin e shekullit I. Kjo pyetje u quajt ‘aeolipile’, dhe kishte vetëm një përdorim rekreativ, kështu që asgjë e ngjashme nuk u studiua apo u përmirësua deri në 17 shekuj më vonë.

Disa kohë më vonë, të dhënat në të cilat një shpikës spanjoll në 1606, Jerónimo de Ayanz, arriti të zhvillojë dhe patentojë një motor me avull të orientuar për të punuar në miniera janë shumë të panjohura. Megjithatë, arritja në këtë seksion shpesh i atribuohet Watt për ndikimin dhe dobinë e përgjithshme.

Funksioni dhe evolucioni i motorit me avull

Dobia e motorit me avull u shfaq në zhvillimin që ndodhi në revolucionin industrial, nga njëra anë, duke lejuar transportin e mallrave dhe njerëzve në një shkallë krejtësisht të panjohur deri atëherë dhe, nga ana tjetër, duke lejuar zhvillimin e motorëve. në fabrika të përmasave dhe fuqive gjithashtu të paprecedentë.

Kështu, evoluimi i motorit me avull ndodhi kryesisht gjatë revolucionit industrial, pasi në varësi të orientimit që dikush donte t’i jepte në atë kohë, do të shtoheshin disa ndryshime dhe përmirësime që synonin veprimtarinë në të cilën do të ishte. të destinuara për makinën.

Ndonëse mund të orientoheshin te motorët e fabrikës, në të cilët madhësia duhej të ishte proporcionale me fuqinë që u nevojitej, ose mund të orientoheshin në automjete, në të cilat kërkohet madhësia më e vogël e mundshme për efikasitet, por përkundrazi, edhe më e madhja. fuqia e mundshme. Diçka që nuk ishte e lehtë për t’u arritur dhe që me kalimin e viteve do të perfeksionohej deri në zhdukjen e saj në fund të shekullit të 19-të me zëvendësimin e këtyre makinave me motorë me djegie të afërt, të cilët ishin më të fuqishëm dhe më efikas.

Shembuj të aplikimeve të motorëve me avull

Disa nga shembujt që mund të citohen janë:

  • Motori me avull : Ky aplikacion rrjedh drejt përdorimit të tij në fabrika, pothuajse pavarësisht nëse ishte industria e çelikut apo e drurit, meqenëse ajo që ofronte motori me avull ishte fuqia, ekspertiza ishte në të ditur se si ta përdorni atë në avantazhin tuaj sipas cilit sektor. ose llojin e industrisë së cilës i përkisni.
  • Anije me avull : Më parë, anijet lëviznin me fuqi njerëzore (rrema) ose me forcën natyrore të erës (rryma). Me shtimin e motorit me avull, anija fitoi një fuqi më të madhe se forca njerëzore dhe më e pavarur se velat që punonin me erën.
  • Hekurudha me avull : E njohur keq si ‘motori me avull’, është aplikimi i vetë motorit me avull për të ndezur një mjet që qarkullonte vetëm në shinat e tij. Ishte kyç për krijimin e rrugëve të transportit tokësor për mallrat dhe njerëzit gjatë revolucionit industrial.

Këto janë tre aplikimet kryesore të njohura të motorit me avull, të cilat përfaqësonin një përparim të pashembullt në shoqërinë dhe ekonominë botërore të shekullit të 19-të.