Kompanitë më të mëdha në botë sipas aseteve 2017

Kompanitë më të mëdha në botë sipas aseteve 2017

Me një vlerë prej tre trilion eurosh, Banka Industriale dhe Tregtare e Kinës (ICBC) renditet e para në renditjen e kompanive më të mëdha në botë për vitin 2017. Nga ana tjetër, ajo ndiqet në vendin e dytë nga Shoqata Federale Kombëtare e Hipotekave. i njohur gjithashtu si Fannie Mae, dhe së treti, Banka e Ndërtimit në Kinë.

Me një vështrim të parë, mund të shohim se si hegjemonia është e pushtuar nga Kina, me dy nga bankat më të mëdha në Republikën Popullore të Kinës, trend që përsëritet, duke zbritur disa vende të tjera në renditje, me një mbizotërim të kompanive orientale. nga 10 vendet e para në tabelë.

Sa i përket sektorëve, bilanci favorizon bankat, të cilat zënë pjesën dërrmuese të tabelës për shkak të karakteristikave të aktiveve të tyre, të përbërë kryesisht nga kreditë hipotekare. Prandaj, për të zbuluar se cilat janë kompanitë më të mëdha në botë, ne preferojmë të përdorim listën sipas kapitalizimit të tregut.

Kompania spanjolle më e pozicionuar në renditje është Banco Santander në pozitën 22, e ndjekur nga Banco Bilbao Vizcaya në pozitën 46 dhe në vendin e fundit të kompanive spanjolle, në pozitën 89 CaixaBank.

Këtu janë kompanitë më të mëdha në botë, bazuar në asetet e tyre në miliarda euro:

Nr. Kompania Asetet shtetet Sektor
1 ICBC 3,297,76 Kinë Financiare
2 Fannie Mae 3,117,44 SHBA Financiare
3 Banka e Ndërtimit në Kinë 2,864,17 Kinë Financiare
4 Banka Bujqësore e Kinës 2673,76 Kinë Financiare
5 Banka e Kinës 2,479,59 Kinë Financiare
6 Mitsubishi 2,455,34 Japonia Financiare
7 JP 2,391,22 Japonia Financiare
8 Ndjekje Jpmorgan 2,380,38 SHBA Financiare
9 HSBC 2,251,81 Britania Financiare
10 Banka e Amerikes 2,101,24 SHBA Financiare
njëmbëdhjetë Bnp Paribas 2076,96 Franca Financiare
12 Fredi mac 1918,44 SHBA Industriale
13 Wells Fargo & Co 1,824.4 SHBA Financiare
14 Japan Post Bank Co Ltd 1708.6 Japonia Financiare
pesëmbëdhjetë Citigroup Inc 1702,94 SHBA Financiare
16 Mizuho Financial Group Inc 1,661,38 Japonia Financiare
17 Deutsche Bank Ag-Regjistruar 1,590,55 Gjermania Financiare
18 Sumitomo Mitsui Financial Gr 1,563,21 Japonia Financiare
19 Credit Agricole Sa 1,524,23 Franca Financiare
njëzet Barclays Plc 1,419,93 Britania Financiare
njezet e nje Societe Generale Sa 1,382,24 Franca Financiare
22 Banco Santander Sa 1,339,13 Spanja Financiare
23 Banka e Komunikimeve Co-H 1,148,08 Kinë Financiare
24 Banka e Kursimeve Postare e Chi-H 1,129,29 Kinë Financiare
25 Lloyds Banking Group Plc 957,21 Britania Financiare
26 Grupi Mbretëror i Bankës së Skocisë 934,81 Britania Financiare
27 Axa Sa 892,78 Franca Financiare
28 Citic Ltd 885.05 Hong Kongu Financiare
29 Allianz Se-Reg 883,81 Gjermania Financiare
30 Ubs Group Ag-Reg 871,53 Zvicra Financiare
31 Unicredit Spa 859,53 Italia Financiare
32 Metlife Inc 852,15 SHBA Financiare
33 Ing Groep Nv 845.08 Holanda Financiare
3. 4 Banka Toronto-Dominion 844,15 Kanadaja Financiare
35 Banka Mbretërore e Kanadasë 826,28 Kanadaja Financiare
36 Goldman Sachs Group Inc 815,55 SHBA Financiare
37 Banka e Tregtarëve të Kinës-A 811,87 Kinë Financiare
38 China Citic Bank Corp Ltd-H 810.33 Kinë Financiare
39 China Minsheng Banking-A 805,52 Kinë Financiare
40 Shanghai Pudong Devel Bank-A 800,25 Kinë Financiare
41 Banka Industriale Co Ltd -A 777,15 Kinë Financiare
42 Morgan Stanley 772,68 SHBA Financiare
43 Credit Suisse Group Ag-Reg 764.2 Zvicra Teknologjia
44 Ping An Insurance Group Co-H 761,94 Kinë Financiare
Katër. Pesë Prudential Financial Inc 743.3 SHBA Financiare
46 Banco Bilbao Vizcaya Argenta 731,85 Spanja Financiare
47 Intesa Sanpaolo 725.1 Italia Financiare
48 Banka e Commonwealth of Austral 664,92 Australia Financiare
49 Grupi i Bursës së Londrës 661.08 Britania Konsumi jo ciklik
pesëdhjetë Japan Post Insurance Co Ltd 652,74 Japonia Industriale
51 Banka e Skocisë së Re 630,85 Kanadaja Financiare
52 Grupi Bankar Aust dhe Nz 624,39 Australia Financiare
53 Nordea Bank Ab 615,66 Suedia Financiare
54 Standard Chartered Plc 613,15 Britania Materialet Bazë
55 Berkshire Hathaway Inc-Cl A 588,65 SHBA Financiare
56 Westpac Banking Corp 572,75 Australia Financiare
57 Prudential Plc 550,71 Britania Financiare
58 China Everbright Bank Co-A 549,24 Kinë Të larmishme
59 Legal & General Group Plc 547,61 Britania Industriale
60 Banka Kombëtare e Australisë Ltd 530,72 Australia Financiare
61 Natixis 527,86 Franca Konsumi jo ciklik
62 Assicurazioni Generali 521,18 Italia Konsumi ciklik
63 Sumitomo Mitsui Trust Holdin 519,73 Japonia Energjisë
64 Aviva Plc 515.5 Britania Teknologjia
65 Manulife Financial Corp 508.03 Kanadaja Financiare
66 Banka e Montrealit 492,44 Kanadaja Financiare
67 Commerzbank Ag 480,45 Gjermania Financiare
68 Grupi Ndërkombëtar Amerikan 472,42 SHBA Financiare
69 Danske Bank A/S 468,54 Danimarka Financiare
70 Banka Shtetërore e Indisë 467.03 Indi Financiare
71 Aegon Nv 425,94 Holanda Financiare
72 Us Bancorp 420,23 SHBA Financiare
73 Sigurimet Cnp 419.13 Franca Konsumi ciklik
74 Dai-Ichi Life Holdings Inc 416.02 Japonia Financiare
75 Volkswagen Ag 409,73 Gjermania Konsumi ciklik
76 Banco Do Brasil SA 408,25 Brazili Energjisë
77 Ping An Bank Co Ltd-A 403,51 Kinë Teknologjia
78 Grupi Abn Amro Nv-Cva 394,48 Holanda Financiare
79 Itau Unibanco Holding S-Pref 394,23 Brazili Financiare
80 Sberbank i Rusisë Pjsc 392,88 Rusia Financiare
81 Toyota Motor Corp 391.09 Japonia Konsumi ciklik
82 Royal Dutch Shell Plc-A Shs 389,95 Holanda Energjisë
83 Resona Holdings Inc 389,39 Japonia Shërbimet komunale
84 At & T Inc 382,88 SHBA Komunikimet
85 China Life Insurance Co-H 368,47 Kinë Financiare
86 Mund Imperial Bk Of Commerce 365.07 Kanadaja Financiare
87 Zurich Insurance Group Ag 362,83 Zvicra Financiare
88 Nomura Holdings Inc 349,96 Japonia Konsumi ciklik
89 Caixabank SA 347,93 Spanja Konsumi ciklik
90 Grupi i Shërbimeve Financiare Pnc 346,77 SHBA Financiare
91 General Electric Co 346,24 SHBA Industriale
92 Banco Bradesco Sa-Pref 343,65 Brazili Financiare
93 Capital One Financial Corp 338,52 SHBA Financiare
94 Japan Exchange Group Inc 328,81 Japonia Industriale
95 Petrochina Co Ltd-H 327,48 Kinë Energjisë
96 Banka Qendrore Shinkin Klasa-A 319,63 Japonia Konsumi jo ciklik
97 Banka e Nju Jorkut Mellon Corp 316,17 SHBA Financiare
98 Dbs Group Holdings Ltd 315,59 Singapor Financiare
99 Apple Inc 313,97 SHBA Teknologjia
100 Exxon Mobil Corp 313,18 SHBA Energjisë
Të dhënat e pasurisë janë më të fundit të disponueshme më 30 mars 2017.