Kompanitë më të mëdha në Amerikën e Veriut

Amerika e Veriut është një nënkontinent që është pjesë e Amerikës dhe është fuqia botërore numër 1. Kjo është arsyeja pse lista që po paraqesim më poshtë është veçanërisht e rëndësishme pasi përmban kompanitë më të mëdha në botë sipas kapitalizimit të tregut .

Çfarë pikash të forta ka ky vend për të qenë numër një?

  • Fleksibiliteti i tregut të punës , shumë i rëndësishëm kur jo vetëm të rritet ekonomikisht, por edhe të përshtatet dhe/ose rikuperohet në kohë krize.
  • Punësimi i plotë është një nga qëllimet e Rezervës Federale.
  • Roli mbizotërues i dollarit në ekonominë globale. Shumë ekonomi në zhvillim varen deri në një masë nga dollari, pasi borxhi i tyre është emetuar në atë monedhë, përveç kësaj, lëndët e para vlerësohen në dollarë, duke qenë referencë botërore.
  • Pothuajse 60% e borxhit publik të mbajtur nga banorët.
  • Rritja e frakingut të vetë-mjaftueshmërisë së energjisë ( gaz shist argjilor ).

4 kompanitë më të mëdha sipas kapitalizimit të tregut namericamk

Kompanitë më të mëdha në Amerikën e Veriut

Para së gjithash, në krye të listës kemi Apple (mos harroni se është gjithashtu i pari në renditjen e kompanive mëdha botë 2015 ). Me një kapitalizim prej 660 miliardë eurosh, është dyfishi i madhësisë së Google , kompania e dytë më e madhe me 330 miliardë euro.

Microsoft zë vendin e tretë, me 325 miliardë euro, është një kompani shumëkombëshe me origjinë amerikane, e themeluar më 4 prill 1975 nga Bill Gates dhe Paul Allen. I dedikuar sektorit të softuerit dhe harduerit.

Së fundi, Exxon Mobil me vendin e katërt, mbyll këtë top 4 të kompanive me një kapitalizim tregu prej 315 miliardë euro. Exxon Mobil është një kompani e përkushtuar ndaj biznesit të naftës, megjithëse aktivitetet e saj shtrihen në shfrytëzimin, përpunimin dhe komercializimin e produkteve të naftës dhe gazit natyror, si dhe prodhimin e produkteve kimike, plastikës dhe plehrave.

Renditja e 250 kompanive më të mëdha në Amerikën e Veriut

Renditja Kompania kapitull. Tregu i aksioneve Totali i aktiveve Vendi
1 Apple Inc 660,52 0.52 SHBA
2 Google Inc-A 330,71 0.51 SHBA
3 Microsoft Corp 325,70 0,67 SHBA
4 Exxon Mobil Corp 315,21 0.37 SHBA
5 Berkshire Hath-A 306,92 0,64 SHBA
6 Wells Fargo & Co 264,93 1.54 SHBA
7 Johnson & Johnson 247,53 0.09 SHBA
8 General Electric 244,68 0.17 SHBA
9 Ndjekje Jpmorgan 227,21 0.02 SHBA
10 Facebook Inc-A 222,27 1.23 SHBA
njëmbëdhjetë Dyqane Wal-Mart 209,86 1.47 SHBA
12 Procter & Gamble 196,64 1.74 SHBA
13 Pfizer Inc 186,33 0.52 SHBA
14 Amazon.Com Inc 184,83 8.05 SHBA
pesëmbëdhjetë Walt disney bashkë 176,89 1.25 SHBA
16 Verizon Communic 174,56 0.37 SHBA
17 At & T Inc 168,25 0.12 SHBA
18 Chevron Corp 163,48 0.06 SHBA
19 Banka e Amerikes 162.18 0.02 SHBA
njëzet Oracle Corp 158,69 13.55 SHBA
njezet e nje Coca-Cola Co / The 156.08 2.52 SHBA
22 Spdr S&P 500 Etf 154,87 SHBA
23 Shkencat e Galaadit 153.30 32,90 SHBA
24 Citigroup Inc 152,34 0.07 SHBA
25 Viza e Klasit A ​​Inc 151,41 1.47 SHBA
26 Merck & Co 147,74 0.43 SHBA
27 Ibm 147,42 0.40 SHBA
28 Comcast Corp-A 141,98 0.34 SHBA
29 Intel Corp 131,44 12.23 SHBA
30 Home Depot Inc 131.32 26.42 SHBA
31 Pepsico Inc 126,70 1.23 SHBA
32 Sistemet Cisco 126.04 1.40 SHBA
33 Philip Morris në 114.02 1.16 SHBA
3. 4 Allergan Plc 109,43 0,69 SHBA
35 Abbvie Inc 108,24 83,49 SHBA
36 Cvs Health Corp 107,99 1.29 SHBA
37 Amgen Inc 105,66 13.67 SHBA
38 Unitedhealth Grp 105.14 1.99 SHBA
39 Bristol-Myer Sqb 102.00 3.99 SHBA
40 Mastercard Inc-A 99.10 143,67 SHBA
41 Schlumberger Ltd 96,73 0.26 SHBA
42 Qualcomm Inc 93,29 35.32 SHBA
43 3 m Co 89,38 0.27 SHBA
44 United Tech Corp 88,44 12.37 SHBA
Katër. Pesë Boeing Co / The 87,92 1.72 SHBA
46 Altria Group Inc 87,36 14.91 SHBA
47 Eli Lilly & Co 86,68 0.60 SHBA
48 Biogen Inc 86,23 47,41 SHBA
49 Celgene Corp 85,96 51,56 SHBA
pesëdhjetë Nike Inc -Cl B 85,66 1.91 SHBA
51 Goldman Sachs Gp 85,52 0,85 SHBA
52 Çizme Walgreens 84,87 0,89 SHBA
53 McDonalds Corp 83,59 3.86 SHBA
54 Parcela e Bashkuar-B 79,44 3.02 SHBA
55 Banka Mbretërore e Ca 79.00 0.17 Kanadaja
56 Union Pac Corp 76,75 14.65 SHBA
57 Amerikane e Brendshme 75.06 0.22 SHBA
58 Kinder Morgan In 74,77 0,95 SHBA
59 Starbucks Corp 73,80 1.47 SHBA
60 Honeywell Intl 72,66 0,81 SHBA
61 American Express 72.04 0.28 SHBA
62 Banka Toronto-Dom 71.09 0.05 Kanadaja
63 Farmaci Valeant 70,36 24.11 SHBA
64 Us Bancorp 70.13 0.05 SHBA
65 Morgan Stanley 69,67 0.48 SHBA
66 Ebay Inc 68.13 3.95 SHBA
67 Konokofilips 67,66 0.22 SHBA
68 Abbott Labs 66,70 0.33 SHBA
69 Time Warner Inc 66,17 0.53 SHBA
70 Ishares-C S & P500 62,17 SHBA
71 Mondelez Inter-A 61,29 0,58 SHBA
72 AK njëzet e një 60,27 1.31 SHBA
73 Skriptet e shprehura 59.02 0,66 SHBA
74 Metlife Inc 56,82 2.28 SHBA
75 Lowe’s Cos Inc 56,41 5.51 SHBA
76 Danaher Corp 55,76 3.01 SHBA
77 Banka e Nova Sco 55,67 0.43 Kanadaja
78 Ishares Msci Eaf 55,63 SHBA
79 Costco me shumicë 54,35 20.10 SHBA
80 Colgate-Palmoliv 54,27 3.36 SHBA
81 Ndërmarrja Produ 53,92 0.38 SHBA
82 Grupi i Priceline 53,73 0.30 SHBA
83 Dow Chemical Co 53,71 14.25 SHBA
84 Ford Motor Co 53.60 0.25 SHBA
85 Lockheed Martin 53,46 44,78 SHBA
86 Pete perëndimore 52,75 1.29 SHBA
87 Blackrock Inc 52,23 6.32 SHBA
88 Vanguard Tl Sk E 51,47 SHBA
89 Hewlett-Packard 50,27 0.15 SHBA
90 Prona e Simonit 49,32 1.31 SHBA
91 Du Pont (Ei) 49,24 1.35 SHBA
92 Instrumenti i Teksasit 49.03 3.90 SHBA
93 General Motors C 48,43 0.09 SHBA
94 Reynolds Amerikë 48,39 0,97 SHBA
95 Regeneron Pharm 47,86 11.00 SHBA
96 Target Corp 47,63 1.02 SHBA
97 Thermo fisher 47,27 2.39 SHBA
98 Mckesson Corp 47,24 0,87 SHBA
99 Emc Corp / Ma 46,67 0,81 SHBA
100 Kabllor paralajmërues i kohës 46,37 4.31 SHBA
101 Caterpillar Inc 46,19 0.16 SHBA
102 Monsanto Co 45,96 1.14 SHBA
103 Duke Energy Corp 45,48 0.09 SHBA
104 Pnc Financiare Se 45,31 1.12 SHBA
105 Fedex Corp 43,90 2.41 SHBA
106 Capital One Fina 43,76 0.11 SHBA
107 Lyondelbasell-A 43,63 12.95 SHBA
108 Grupi Blackstone 43,39 16.27 SHBA
109 Vanguard Ftse Em 43,23 SHBA
110 Directv 43.10 1.52 SHBA
111 Dinamika e Përgjithshme 42,67 0,84 SHBA
112 Burimet Eog 42,64 0.63 SHBA
113 Banka ny mellon 42.50 0.10 SHBA
114 Can Natl Railway 42,38 1.06 Kanadaja
115 Salesforce.Com 41,89 1.34 SHBA
116 Tjx Cos Inc 41.21 52,70 SHBA
117 Nextera Energy 40.36 3.70 SHBA
118 Phillips 66 40.00 0.32 SHBA
119 Aetna Inc 39,74 6.21 SHBA
120 Schwab (Charles) 39.13 2.11 SHBA
121 Williams Cos Inc 39.12 2.70 SHBA
122 Las Vegas Sands 38,98 1.90 SHBA
123 Himni Inc 38,97 1.00 SHBA
124 Cigna Corp 37,64 0.34 SHBA
125 Alexion pharm 37.05 10.59 SHBA
126 Dominion Res / Va 36,54 6.92 SHBA
127 Adobe Sys Inc 36,44 2.99 SHBA
128 Kulla Amerikane C 36,41 1.85 SHBA
129 Prudentl Finl 36.22 0.44 SHBA
130 Netflix Inc 36.19 1.25 SHBA
131 Yum! Brands Inc 35,90 32.07 SHBA
132 Enbridge Inc 35,88 0.41 Kanadaja
133 Suncor Energy 35,84 0.51 Kanadaja
134 Kimberly-clark 35,51 0.70 SHBA
135 Carnival Plc 35,46 0,88 SHBA
136 Carnival Corp 35,45 0.18 SHBA
137 Anadarko Petrole 35.36 0.45 SHBA
138 Southern Co 35.32 0.48 SHBA
139 Powersh-Qqq 35.05 SHBA
140 Të dhëna automatike 34.41 1.05 SHBA
141 Banka e Montrealit 34.25 0.08 Kanadaja
142 Hca Holdings Inc 34.00 1.99 SHBA
143 Emerson Elec Co 33,85 24.03 SHBA
144 Yahoo! Inc 33.51 0.47 SHBA
145 Cognizant Tech-A 33.51 4.32 SHBA
146 Manulife Fin 33.11 0.15 Kanadaja
147 Stryker Corp 32,86 0.15 SHBA
148 Vmware Inc-Cl A 32,75 1.68 SHBA
149 Bce Inc 32,72 0,74 Kanadaja
150 Halliburton Co 32.34 1.00 SHBA
151 Kroger Co 32.20 1.83 SHBA
152 Tesla Motors 32.10 103.50 SHBA
153 Transferimi i Energjisë 31.65 0.17 SHBA
154 Brookfield Ass-A 31.23 0.24 Kanadaja
155 Mylan nv 31.16 0.34 SHBA
156 Illinois Tool Wo 31.14 0.63 SHBA
157 Praxair Inc 31.08 0.38 SHBA
158 Gjenerali Mills In 30.84 1.54 SHBA
159 Ecolab Inc 30.46 1.88 SHBA
160 Estee Lauder 30.03 4.62 SHBA
161 Valero Energy 29,85 1.28 SHBA
162 Vanguard S&P 500 29.66 SHBA
163 Delta Air Li 29.61 0.73 SHBA
164 Johnson Controls 29.36 0.19 SHBA
165 Magazinimi Publik 29.36 11.74 SHBA
166 Csx Corp 29.28 0.40 SHBA
167 Deere & Co 29.17 0.16 SHBA
168 Nafta Perandorake 29.02 0.10 Kanadaja
169 Vertex Pharm 29.01 8.41 SHBA
170 Cme Group Inc 28.86 0.25 SHBA
171 Dish Network-A 28.83 0.31 SHBA
172 Illumina Inc 28.76 5.49 SHBA
173 State St Corp 28.75 0.03 SHBA
174 Udhëtarët Cos In 28.68 0.26 SHBA
175 T-Mobile Us Inc 28.64 0.25 SHBA
176 Ppg Inds Inc 28.57 0.61 SHBA
177 Eaton Corp Plc 28.55 0.08 SHBA
178 Broadcom Corp-A 28.35 0.29 SHBA
179 Northrop Grumman 28.03 2.60 SHBA
180 Marsh & Mclennan 27.84 1.14 SHBA
181 Vf Corp 27,77 2.32 SHBA
182 Franklin Res Inc 27.60 17.41 SHBA
183 Shigjetari-Daniels 27.37 0.23 SHBA
184 Becton Dickinson 27.19 0,97 SHBA
185 Thomson Reuters 27.10 0.48 SHBA
186 Ishares Russell 26,79 SHBA
187 Bb & T Corp 26,77 0.03 SHBA
188 Air Prods & Chem 26.75 37.12 SHBA
189 Naftë maratonë 26.61 0,79 SHBA
190 Raytheon Co 26.44 0,58 SHBA
191 Can Natyrore Res 26.42 4.11 Kanadaja
192 Great-West Lifec 26.39 0.29 Kanadaja
193 Mund të Impl Bk Comm 26.29 0.02 Kanadaja
194 Ishares Russell 26.23 SHBA
195 Williams Partner 26.04 0.38 SHBA
196 Transcanada Corp 25,79 0.44 Kanadaja
197 Ishares Msci Eme 25.47 SHBA
198 Humana Inc 25.47 0.48 SHBA
199 Vanguard Ftse Et 25.44 SHBA
200 Intuit Inc 25.35 5.88 SHBA
201 Shëndeti Kardinal 25.35 0.10 SHBA
202 Mcgraw Hill Fine 25.33 1.19 SHBA
203 Chubb Corp 25.31 0.40 SHBA
204 Synchrony Finance 25.06 0.23 SHBA
205 Exelon Corp 25.03 0.23 SHBA
206 Hilton në mbarë botën 24.87 0.61 SHBA
207 Precision Castpt 24.86 1.65 SHBA
208 Cbs Corp-B 24.84 0.34 SHBA
209 Pije përbindësh 24.74 19.54 SHBA
210 Crown Castle Int 24.55 0.26 SHBA
211 American Airlines 24.52 0.03 SHBA
212 Aflac Inc 24.38 0.09 SHBA
213 Norfolk Jugor 24.28 0.43 SHBA
214 Ishares-C S&P Mc 24.21 SHBA
215 Vanguard Total B 24.15 SHBA
216 Paqësor Kanadez 24.11 0.61 Kanadaja
217 Aksionet Spdr Gold 24.11 SHBA
218 Transferimi i Energjisë Pa 24.11 0.17 SHBA
219 Allstate Corp 24.10 0.10 SHBA
220 Elektri amerikan 24.09 0.35 SHBA
221 Equity Residenti 23.96 0.22 SHBA
222 Baker Hughes Inc 23,79 0.19 SHBA
223 Linkedin Corp-A 23.73 53,31 SHBA
224 Potash Corp Sas 23.48 14.01 Kanadaja
225 Sherwin-Williams 23.46 48.00 SHBA
226 Ishares Russell 23.46 SHBA
227 Zbuloni financat 23.45 0.02 SHBA
228 Viacom Inc-B 23.12 1.21 SHBA
229 Ndërkontinentale 22.92 0.42 SHBA
230 L Brands Inc 22.86 14.17 SHBA
231 Ishares Core SHBA 22.83 SHBA
232 Sempra Energy 22.54 16.00 SHBA
233 Corning Inc 22.48 0.22 SHBA
2. 3. 4 Zoetis Inc 21.90 3.05 SHBA
235 Materiali i aplikuar 21.90 1.57 SHBA
236 Alimen Couche-B 21.89 5.60 Kanadaja
237 Vanguard Reit Et 21.81 SHBA
238 Pg & E Corp 21.67 0.23 SHBA
239 Cummins Inc 21.60 0.35 SHBA
240 Devon Energy Co 21.57 0.11 SHBA
241 Cerner Corp 21.37 26.44 SHBA
242 Boston Scientifc 21.36 0.23 SHBA
243 Amerisourceberge 21.34 0.40 SHBA
244 Gjenerali i dollarit C 21.25 0,83 SHBA
245 Twitter Inc 21.21 3.80 SHBA
246 O’reilly Automot 21.18 10.81 SHBA
247 Rritja e Përgjithshme P 21.07 0.44 SHBA
248 Kujdesi shëndetësor Reit 21.06 1.39 SHBA
249 Magna Intl 20.96 9,99 Kanadaja
250 Paccar Inc 20.81 10.69 SHBA
* Kapitalizimi i tregut të 25 qershorit
të vitit 2015 në miliarda euro
* Totali i aktiveve në miliarda euro