Historia e statistikave

Historia e statistikave studion dhe analizon evolucionin e saj që nga lindja e saj, e cila është para vitit 3000 pes (BC). Edhe pse ne … Read more

Historia e Marketingut

Historia e marketingut ose marketingut përpiqet të shpjegojë se si lindi, evoluon dhe zhvillohet procesi i marketingut . Për të folur për historinë e marketingut, … Read more

Origjina e statistikave

Origjina e statistikave është para vitit 3000 para Krishtit dhe daton në qytetërimet e para . Historia e statistikave na tregon se statistikat kanë lindur … Read more

Luftërat e Opiumit

Luftërat e Opiumit ishin një konflikt luftarak midis Kinës dhe Britanisë së Madhe. Së pari midis 1839 dhe 1842 (Lufta e Parë e Opiumit) dhe, … Read more

Lehman Brothers

Lehman Brothers ishte një bankë investimesh dhe shërbimesh financiare e themeluar si një biznes familjar në 1850 dhe u shpërbë në vitin 2008. Ajo u … Read more

Origjina e parave

Nga shkëmbimi tek kartëmonedhat, paraja ka pësuar një evolucion të rëndësishëm. Le të shohim origjinën e parasë, pse ajo ndryshoi dhe, në fund të fundit, … Read more

Historia e turizmit

Historia e turizmit, përveçse është e gjerë, është shumë e larmishme. Dhe është se, gjatë historisë, ka pasur risi të vazhdueshme që kanë profesionalizuar dhe … Read more

Zollverein

E krijuar në 1834, Zollverein ishte një organizatë ekonomike e konfiguruar si një bashkim doganor. Shumë shtete gjermane bashkuan forcat për të krijuar një zonë … Read more

Kërcim i madh përpara

Kërcimi i madh përpara ishte një program ekonomik dhe social i Partisë Komuniste Kineze (PKK). Politikat e Kërcimit të Madh përpara u kryen që nga … Read more

Fiziokracia

Fiziokracia, siç quhet kjo rrymë, ishte një shkollë e mendimit ekonomik e themeluar në shekullin e 18-të nga ekonomisti francez François Quesnay. Ky trend lindi … Read more